Bukarestin majapaikat

Romanian pääkaupunki Bukarest on loistava turistikohde. Maa tarjoaa lumoavan luonnon, pitkiä hiekkarantoja ja myyttejä täynnä olevan Draculan linnan.  Bukarestin hintataso on edullinen. Pääkaupunki Bukarestin ehdottomin ja suurin nähtävyys on entisen diktaattori Nicole Ceausescun parlamenttipalatsi. Ceausescu johti Romaniaa diktaattorimaisesti vuodesta 1969 aina vuoteen 1989 jolloin hänet teloitettiin. Kaksitoista kerroksinen parlamenttipalatsi on 340 000 neliömetrin suuruinen ja pitää sisällään 3100 kalustettua huonetta.

Kyseessä on maailman toiseksi suurin hallinnollinen rakennus Pentagonin jälkeen. Sen rakentaminen maksoi yli 10 miljardia euroa. Ainakaan vielä sitä ei ole muutettu hotelliksi, vaikka asiasta on keskusteltu maan lehdistössä. Sen sijaan sen läheisyydestä löytyy kivoja majapaikkoja. Yöpymisen Bukarestissa voi valita kukkaron mukaan.  Tarjolla on luksushotelleja, keskiluokan hintatason hotelleja, huoneistohotelleja, leirintäalueita. Vuokrata voi myös tavallisen huoneiston.

Tyylikyyttä, mukavuutta ja luksusta

Aivan parlamenttipalatsin kupeessa ja kivenheiton päästä Henri Coandan kansainväliseltä lentokentältä sijaitsee kiva hotelli, joka tarjoaa tasokasta huoneistoasumista tai hotelli asumista. Sijainti on keskeinen. Metroasema on kävelymatkan päässä samoin upea Ion Voicu -puisto. Huoneet ovat länsimaisella mittarilla mitattuna todella tyylikkäät. Bukarestin toiselta laidalta huumaavan tuoksuisen botaanisen puutarhan läheltä löytyy neljän tähden huoneistohotelli, jossa on kylpylä kaikilla mausteilla. Tarjolla on myös uima-allas ja kuntosali. Huoneistoissa on parvekkeet ja sängyissä löytyy tilaa jopa masurkan tanssimiseen. Näiden hintataso on kohtuullisen korkea.

Kodin tuntua

Bukarest on suurkaupunki, jossa on paljon nähtävää, mutta sieltä löytyy matkaajalle myös yksityisten vuokraamia huoneistoja. Kivoja pikku huoneistoja löytyy todella kohtuulliseen hintaan mm. vanhasta kaupungista, paikka jonka yöelämässä on räiskyvää sykettä. Vaikka asunnot ovat pieniä, niin ne ovat varustetasoltaan hyviä. Makuhuoneen lisäksi olohuoneesta löytyy petisohva, joten neljän hengen ryhmä mahtuu asuntoon mainiosti. Varustetaso on länsimainen, mukaan ei tarvitse ottaa muuta kuin hammasharja.  Asumiseen sisältyvät petivaateet ja täydellisesti varustettu keittiö – aamukahvit saa taatusti.

Bukarestin yhtenä viehätyksenä on taloissa olevat porttivahdit, jotka puhuvat auttavaa englantia. Se mikä mahdollisesti kielitaidossa ontuu, korvautuu käsimerkeillä ja palvelualttiudella. Viikkovuokra on keskimäärin 150 euroa.

Leirielämää keskellä suurkaupunkia

Bukarest tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet majoittumiseen heille, jotka eivät hotelleja tai huoneistoja kaipaa. Leirintäalueita on monta, mutta kannattaa olla tarkkana, että menee leirintäalueelle, joka on hollantilaisessa tai länsieurooppalaisessa omistuksessa. Nämä ovat turvallisia ja vartioituja leirintäalueita. Leirintäalueilla voi yöpyä teltassa, asuntovaunussa tai asuntoautossa. Hintataso on halpa ja vaihtelee 8 – 20 euroon.  Suihkutilat ja ruokailu mahdollisuudet löytyvät. Asuntoautoilla ja –vaunuilla matkustaminen on turvallista.